Jacob Hooy Beerenburger kruiden

3,50

Bestel Jacob Hooy Beerenburger kruiden 70 gram eenvoudig en snel bij Baak Detailhandel, het vertrouwde adres voor Jacob Hooy kruiden en specerijen!

6 op voorraad

Aantal:

N.B.: Jacob Hooy producten kunnen niet geretourneerd worden

Voor de goede orde vermelden wij dat producten van Jacob Hooy om redenen van gezondheidsbescherming en hygiëne niet worden teruggenomen. U kunt deze producten niet terugzenden. Twijfelt u over de eigenschappen van een Jacob Hooy product? Informeer u vóór de aankoop naar de kenmerken van dit product, of kom het product afhalen. In de vestiging Aalsmeer hebben wij van alle Jacob Hooy producten een open verpakking, zodat u het vrijblijvend bij ons kunt bekijken/beoordelen en/of testen.

N.B.: HappySoaps producten kunnen niet geretourneerd worden

Voor de goede orde vermelden wij dat producten van HappySoaps om redenen van gezondheidsbescherming en hygiëne niet worden teruggenomen. U kunt deze producten niet terugzenden. Twijfelt u over de eigenschappen van een HappySoaps product? Informeer u vóór de aankoop naar de kenmerken van dit product, of kom het product afhalen. In de vestiging Aalsmeer hebben wij van alle HappySoaps producten een open verpakking, zodat u het vrijblijvend bij ons kunt bekijken/beoordelen en/of testen.

Disclaimer

Deze schilderijen zijn afkomstig van derden en worden bij ons tentoongesteld en te koop aangeboden.
Heeft u interesse, maakt u dan een afspraak met ons?
U kunt de schilderijen dan bekijken en beoordelen. Eventueel gezamenlijk met een deskundige.

Hendrik Beerenburg was een handelaar in kruiden, gevestigd in Amsterdam. Al sinds het begin van de 18e eeuw maakte hij dit kruidenmengsel volgens geheim recept. De pakjes kruiden werden snel populair, vooral onder schippers van die tijd. Door deze schippers werden de kruiden en ook het kruidenbitter bekend in grote delen van het land, met name in Friesland.

Inhoud

70 gram

Bereidingswijze

Doe de kruiden in een fles met een inhoud van 2 liter. Voeg daarbij 1,5 liter brandewijn of jenever. Brandewijn geeft een betere smaak. Dit mengsel 2-3 weken laten trekken. Elke dag een keer rustig schudden. Daarna filteren door bijvoorbeeld een katoenen lap, zodat de kruiden in de fles achter blijven. Dan is het Beerenburg kruidenbitter klaar.

Samenstelling

Brandnetel, eikenbast, esblad, wilgenblad, gezegende distel, alsemkruid, jeneverbes, laurierblad, sandelhout, gentiaanwortel, kalmoeswortel, oranjeschil bitter.

Over Jacob Hooy

Hofleverancier Jacob Hooy begon in 1743 een kruidenkraam op de Nieuwmarkt in Amsterdam, en verwierf door zijn grote kennis van vruchten, bloemen, planten, wortels en zaden bekendheid met natuurlijke, gezonde producten.

ingrediënten

alsemkruid, distel, eikenbast, esblad, gentiaanwortel, kalmoeswortel, laurierblad, sandelhout, wilgenblad, brandnetel, jeneverbes

0★

Beoordeling

  • 5★ 0
  • 4★ 0
  • 3★ 0
  • 2★ 0
  • 1★ 0

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jacob Hooy Beerenburger kruiden” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *