Liefde tussen smaak en kleur. Saffraan is een zoet geurend kruid met een zacht exotisch aroma. Voor het kostbare saffraan worden delen van de stampers van de saffraankrokus handmatig geoogst. Slechts één draad saffraan volstaat om een liter kokend water in een uur diepgeel te kleuren. Saffraan wordt onder meer toegepast in sauzen, desserts, brooddeeg en rijst- en visgerechten (risotto, paella) en geeft deze gerechten een mooie gele kleur en een zeer verfijnde smaak.
Gebruik
Verkruimel de benodigde hoeveelheid saffraan en week dit voor in een klein beetje heet water.
Latijnse naam
Crocus Sativus
Over Jacob Hooy
Hofleverancier Jacob Hooy begon in 1743 een kruidenkraam op de Nieuwmarkt in Amsterdam, en verwierf door zijn grote kennis van vruchten, bloemen, planten, wortels en zaden bekendheid met natuurlijke, gezonde producten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.