Weer op de wereld

Hoe werkt het weerbericht? klik hier

Klik op de plaatsnaam of op de button: Pas plaats/land aan, vul in het tekstveld de plaatsnaam en druk op enter/return. Een volledige beschrijving van de de weerfunctie staat onderaan deze pagina.

Ik krijg de melding: Wilt u uw locatie delen met deze website?

Deze melding krijg je omdat de weerpagina wil weten wat je locatie is. Als je dit toestaat wordt plaatsnaam waar je op dat moment bent ingevuld en hiermee wordt het weer in je omgeving getoond.

U heeft hierbij de volgende opties: Altijd locatie delen, nooit locatie delen of niet nu. Wij slaan je locatiegegevens en opgevraagde plaatsen niet op, hiermee respecteren wij je privacy. Tevens is deze weerpagina vrij van reclame en banners.

Zijn de getoonde weerberichten actueel?

De getoonde gegevens zijn actueel en worden dan ook continue bijgewerkt. Het getoonde weer geeft een goede indruk voor normale activiteiten. Deze gegevens zijn echter niet geschikt voor professionele doeleinden zoals: beroepsvaart en/of luchtvaart.

Ik krijg het weer van de Noordpool te zien, hoe kan dit?

Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  1. Je hebt geen toestemming gegeven voor het delen van je locatie met www.baak.nl
  2. Je hebt geen keuze gemaakt of te lang gewacht met het beantwoorden van het verzoek
  3. Het systeem is niet in staat om je locatie te bepalen

Uiteraard kun je alsnog een plaats of land invullen door op de Noordpool te klikken of op de button: Pas plaats/land aan. Vul in het tekstveld je keuze in en druk enter/return.

Alle functie's op een rij...

De cirkelvormige pijlen: Hiermee ververst u de getoonde weergegevens. Dit heeft alleen zin als je de pagina gedurende langere tijd open laat staan.

Pas plaats/land aan: Hiermee maak je het invulveld zichtbaar en wordt de huidige selectie geselecteerd. Dit zorgt ervoor dat de huidige selectie verdwijnt op het moment dat je iets ander invult. Je kunt de gegevens van alle landen en bijna alle plaatsen op de wereld opvragen.

Je kunt ook een straatnaam invullen. Houd er echter rekening mee dat als deze straat niet uniek is en meerdere keren voorkomt in of buiten Nederland dit niet het gewenste resultaat zal tonen.

C (Celcius): Standaard is dit graden celcius. Als u op dit teken klikt wordt alles in F (Fahrenheit) getoond. Hierbij zal de ook de windsnelheid en barometerwaarde aangepast worden naar buitenlandse meeteenheden.

Toon meer dagen: Vandaag + 5 vooruit wordt er getoond. Indien u hier op klikt zie je: Vandaag + 7 dagen vooruit. Meestal is de weervoorspelling van meer dan 5 dagen vooruit niet erg precies.

Tot slot...

Het staat je uiteraard vrij om normaal gebruik te maken van deze aangeboden weerpagina voor niet professioneel gebruik.

Het is niet toegestaan om de functionaliteit en/of delen hiervan over te nemen dan wel te kopiëren.