Retourneren

De retourvoorwaarden
Je hebt het recht om binnen 14-dagen, zonder opgave van redenen, een artikel retour te sturen (herroepingsrecht). Je bent verplicht om gebruik te maken van het retourformulier. Binnen deze termijn kunt je het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals je ook in een winkel doet, tenzij anders vermeld.

De herroepingstermijn verstrijkt 14-dagen na de dag:

  • waarop het artikel in jouw bezit is
  • bij meerdere artikelen in één bestelling, die afzonderlijk worden geleverd: waarop je het laatste artikel hebt ontvangen
  • bij een artikel dat uit verschillende onderdelen bestaat: waarop je het laatste onderdeel hebt ontvangen

Gebruik maken van het herroepingsrecht:

  • telefonisch bij de klantenservice: 0800-235 22 25, bij geen gehoor: 0900-235 22 25
  • door het retourformulier in te vullen en verzenden

Je kunt het artikel alleen terugsturen indien:

  • het artikel compleet is
  • in de originele staat en fabrieksverpakking

Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een op andere wijze hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, zullen we je aansprakelijk stellen.

Uitsluiting van retourneren
Sommige artikelen kun je niet retourneren, omdat de producten overeenkomstig jouw specificaties zijn aangepast. Ook artikelen die een beperkte houdbaarheid hebben, of om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne kunnen niet worden teruggezonden. Hieronder vallen alle Jacob Hooy artikelen, hiermee garanderen we je dat deze producten vrij zijn van eventuele opgelopen risico’s door ruiling. En tot slot audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de verzegeling is verbroken.

Mogelijkheden bij terugsturen
Je kunt het artikel terug brengen naar ons vestigingsadres, hiervoor dien je wel eerst een afspraak te maken op 0800-BELBAAK (0800-235 22 25). Vergeet niet je nummerherkenning aan te zetten.

De artikelen terugsturen in de doos of pakje waarin je het hebt ontvangen. Voor een goede verwerking van jouw retour verzoeken we je de pakbon bij te sluiten. Wil je deze liever houden, maak dan een kopie hiervan. Indien je deze mogelijkheid niet hebt vermeld dan je naam- en adresgegevens en het bestelnummer.

Met het toepassen van het herroepingsrecht vervalt niet je betaalverplichting. Je zult wel binnen de gestelde termijn moeten betalen, tenzij anders overeengekomen. Is door het retour-verwerken in onze administratie een tegoed ontstaan en heb je de bestelling vooraf betaald, dan storten we dit zo spoedig mogelijk op je rekening. Dat betekent: binnen 14-dagen na het ontvangen van de goederen.

Als je de gehele bestelling retour stuurt, betalen we ook de verzendkosten terug. We betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je ons hebt betaald.

Als je nog facturen met een betalingsachterstand open hebt staan, storten we het tegoed niet terug. Dit wordt dan verrekenend met het openstaande saldo. Tegoeden ontstaan door het verzilveren van een kortingsbon betalen we niet uit.