Retourneren

De retourvoorwaarden
U heeft het recht om binnen 14-dagen, zonder opgave van redenen, een artikel retour te sturen (herroepingsrecht). U bent verplicht om gebruik te maken van het retourformulier. Binnen deze termijn kunt u het artikel bekijken, beoordelen en/of passen zoals u ook in een winkel doet, tenzij anders vermeld.

De herroepingstermijn verstrijkt 14-dagen na de dag:

  • waarop het artikel in uw bezit is
  • bij meerdere artikelen in één bestelling, die afzonderlijk worden geleverd: waarop u het laatste artikel hebt ontvangen
  • bij een artikel dat uit verschillende onderdelen bestaat: waarop u het laatste onderdeel hebt ontvangen

Gebruik maken van het herroepingsrecht:

  • telefonisch bij de klantenservice: 0800-235 22 25, bij geen gehoor: 0900-235 22 25
  • door het retourformulier in te vullen en verzenden

U kunt het artikel alleen terugsturen indien:

  • het artikel compleet is
  • in de originele staat en fabrieksverpakking

Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat u het artikel op een op andere wijze hebt gebruikt dan u in een winkel zou doen, kunnen wij u aansprakelijk stellen.

Uitsluiting van retourneren
Sommige artikelen kunt u niet retourneren, omdat de producten overeenkomstig uw specificaties zijn aangepast. Ook artikelen die een beperkte houdbaarheid hebben, of om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet kunnen worden teruggezonden. Hieronder vallen alle Jacob Hooy artikelen, hiermee garanderen wij dat u deze producten vrij zijn van eventuele opgelopen risico’s door ruiling. En tot slot audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de verzegeling is verbroken.

Mogelijkheden bij terugsturen
U kunt het artikel terug brengen naar ons vestigingsadres, hiervoor dient u wel eerst een afspraak te maken op 0800-BELBAAK (0800-235 22 25)

De artikelen terugsturen in de doos of pakje waarin u het heeft ontvangen. Voor een goede verwerking van uw retour verzoeken wij u de pakbon bij te sluiten. Wilt deze liever houden, maak dan een kopie hiervan. Indien u deze mogelijkheid niet heeft vermeld dan uw n.a.w. gegevens en het bestelnummer.

Met het toepassen van het herroepingsrecht vervalt niet uw betaalverplichting. U zult wel binnen de gestelde termijn moeten betalen, tenzij anders overeengekomen. Is door het retour-verwerken in onze administratie een tegoed ontstaan en heeft u de bestelling vooraf betaald, dan storten wij dit zo spoedig mogelijk op uw rekening. Dat betekent: binnen 14-dagen na het ontvangen van de goederen.

Als u de gehele bestelling retour stuurt, betalen wij ook de verzendkosten terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u ons hebt betaald.

Als u nog facturen met een betalingsachterstand open hebt staan, storten wij het tegoed niet terug. Dit wordt dan verrekenend met het openstaande saldo. Tegoeden ontstaan door het verzilveren van een kortingsbon betalen wij niet uit.